terdolenMIL

Ter Dolen brengt leven in de brouwerij

Nu de horeca nog even het zwijgen wordt opgelegd, zit brouwerij Ter Dolen niet stil. Er werd van de paas- en andere pauzes gebruik gemaakt om een samenwerking op te starten met Stokerij Vanderlinden in Hasselt. Het resultaat: de Cherry Sunset, een distillaat op basis van de Ter Dolen Kriek. "Dit is het eerste product van een heel gamma Ter Dolen Spirits dat we op de markt gaan brengen", zegt Ike Janssen.

“Net zoals alle andere bedrijven in België overviel de corona-pandemie in maart 2020 ook onze familiale brouwerij Ter Dolen”, zegt Ike Janssen. “Met een magazijn vol overheerlijke abdijbieren op vat waren we nochtans klaar om er samen met de horecasector een fantastisch voorjaar van te maken. Maar door
de verplichte sluiting was er weinig leven in de brouwerij… We waren echter niet van plan om al dat verse Ter Dolen-bier te laten slecht worden. Ondernemen is experimenteren en innoveren, dus gingen we aan de slag.”

Samen met Stokerij Vanderlinden uit Hasselt ontwikkelde het Ter Dolen-team een bierdistillaat van abdijbier Ter Dolen Kriek. “De tweede lockdown gaf ons de tijd om het concept te perfectioneren”, aldus nog Ike Janssen. “Er werd 5.000 liter extra Ter Dolen Kriek gebrouwen om te distilleren voor de Cherry Sunset, zoals het nieuwe product heet. Het heeft een aroma van rode vruchten en een volle, zachte afdronk. Je kan het puur drinken of als basis voor een cocktail gebruiken.”

Ter Dolen kondigt meteen aan dat de Cherry Sunset het eerste drankje is in een reeks van spirits die de familiale brouwerij op de markt wil brengen.