Frank-Coenen-1

Tessenderlo Chemie investeert 25 miljoen euro

Dit jaar zal Tessenderlo Chemie 25 miljoen euro investeren in de productie-eenheden in Tessenderlo en Ham. Onder meer op vlak van milieu en energie staan er belangrijke verbeteringsprojecten op stapel. Een mooi voorbeeld zijn de nieuwe warmtewisselaars in de fabriek, waarbij het gebruik van aardgas aanzienlijk vermindert. Voor de verbetering van het afvalwater alleen al worden er in 2011-2013 voor 5 miljoen euro projecten opgezet.

Naast de vernieuwing van bestaande productie-installaties zijn er ook capaciteitsuitbreidingen. De productie-eenheid in Tessenderlo, die waterzuiveringsproducten maakt voor zuivering van drinkwater en stedelijk afvalwater, breidde haar capaciteit in maart nog uit met 40%. In Ham focust het bedrijf zich op de productie van hoogoplosbare meststoffen voor hydrocultuur en nieuwe toepassingen.

Om deze uitbreidingen te bemannen, zoekt Tessenderlo Chemie momenteel 50 nieuwe medewerkers. Grotendeels gaat het om technische profielen, maar ook leidinggevenden. Om potentiële kandidaten een idee te geven van wat hen te wachten staat, organiseerde het bedrijf op 21 en 22 mei een grote opendeurdag. Er kwamen bijna 6000 bezoekers de sfeer opsnuiven. Het hele weekend werd geld ingezameld voor een Hart voor Limburg, de vzw waarvan Tessenderlo Chemie partner is.