Tessenderlo-vestiging-Loos

Tessenderlo investeert 75 miljoen in Franse vestiging

Tessenderlo Group is zopas gestart is met een ingrijpend project om de site in Loos (Frankrijk) te herpositioneren en toe te spitsen op de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Op die manier wil de groep haar toonaangevende positie in dit groeiende en winstgevende segment veiligstellen. Waterbehandeling is één van de groeimarkten van Tessenderlo Group. De producten die men in Frankrijk gaat maken dienen voor de behandeling van afval- en drinkwater in grootsteden als Parijs, Genève en Brussel.

Er wordt maar liefst 75 miljoen euro geïnvesteerd in de Franse vestiging (zie luchtfoto). Zowat twee derde daarvan heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar.

Naast de belangrijke investering in een elektrolyse-installatie om de nieuwe chemicaliën te maken, zullen andere productie-eenheden in Loos mogelijk sluiten. Het gaat om niet-competitieve afdelingen waar farmaceutische producten en meststoffen worden gemaakt. Hierdoor zijn er 39 van de 138 jobs bedreigd.