UMANI-301 kopie

Tinder voor flexibele jobs is nieuw Limburgs product

Een gloednieuw platform dat bedrijven die extra handen zoeken samenbrengt met flexi-jobbers: dat is het nieuwe product dat Flexer, een onderdeel van de Limburgse Umani Group op de markt brengt. "Onze Flexi Finder kan je vergelijken met een Tinder voor flexi-jobs", vertelt CEO Joël Stockmans. "We hebben op enkele dagen tijd al een database met 400 kandidaten om als flexi te werken. Via ons platform kunnen ze heel makkelijk ingaan op de vacatures van onze bedrijven."

“Flex-werk zit onmiskenbaar in de lift”, zegt Joël Stockmans. “De groep van ‘meerverdieners’, die als gepensioneerde of deeltijdse werknemer iets willen bijverdienen als flexi, neemt zienderogen toe. Het extra inkomen omwille van de stijgende kosten, maar ook de zoektocht naar een waardevolle tijdsbesteding of zelfs de remedie tegen vereenzaming: het zijn allemaal redenen voor de sterke stijging in flexi-jobs.”

Nu ook het wettelijk kader voor deze arbeidsformule in orde is, en het aantal sectoren dat flexwerk mag aanbieden, weldra uitbreidt (bv. voor events, begrafenissen, overheid of verhuizingen), staat niets een verdere toename van het systeem in de weg. “Het is alleen nog een kwestie van de juiste match te maken tussen de mensen die als flexi willen werken én de bedrijven die een job in de aanbieding hebben”, zegt Joël Stockmans. “Daarom hebben we Flexi Finder ontwikkeld, een platform dat vraag en aanbod op een simpele en snelle manier samenbrengt. De bedrijven posten er hun vacatures en de flexi’s krijgen meteen een signaal dat er in hun werkdomein, regio en binnen hun beschikbaarheid, een interessante job staat te wachten.”
Flexi Finder is pas klaar, en toch hebben er zich al meer dan 400 mensen aangemeld die op flexibele basis een centje willen bijverdienen. “De respons is enorm”, weet Stockmans. “Zeker in tijden dat heel wat bedrijven verlegen zitten om personeel, is dit de formule waar iedereen op zit te wachten. Vandaar dat we ondernemingen aanmoedigen om hun jobs bekend te maken, zodat ze snel én fiscaalvriendelijk de juiste hulp in huis kunnen halen.”