Tinder voor jobs wil 5000 dates op 1 dag

Een aantal sterke organisaties, zoals JCI Limburg, VDAB, LRM, het Limburgse provinciebestuur en de steden Hasselt en Genk pakken op 24 oktober uit met een ambitieus project voor jobcreatie in Limburg. Op de voormalige terreinen van Ford Genk willen ze op enkele uren tijd 5.000 speeddates tussen werkgevers en sollicitanten organiseren. Het project werd vrijdag 'onthuld' in Genk (foto).

JCI Limburg is niet vies van een stunt. Zo werd vorig jaar het wereldrecord professioneel speeddaten gebroken. Dit jaar ligt de focus op werkgelegenheid. Daarvoor werd een bijzondere formule uitgedokterd, die wordt ondersteund door de Provincie Limburg, Stad Genk, Stad Hasselt, LRM, Limburg Start Up, VDAB, Mediahuis en Jobat.

de nieuwe golf JCIHet project, The Jobdate genoemd, verloopt in 2 stappen. In de eerste fase zullen werkgevers en werkzoekenden met elkaar kunnen kennismaken via een digitaal datingplatform. Een Tinder voor vacatures, noemt JCI Limburg het. Is er wederzijds interesse, wordt een afspraak gemaakt voor 24 oktober 2016, niet toevallig de vierde verjaardag van de aankondiging van de sluiting van Ford Genk. Het is op die locatie dat alle partijen elkaar zullen ontmoeten. Ze krijgen 10 minuten de tijd om een sollicitatiegesprek te voeren. De ambitie is om die dag, op dezelfde plaats, maar liefst 5.000 jobinterviews te laten plaatsvinden.

"The Jobdate wil een positief signaal geven aan Limburg", zegt JCI-voorzitter Geert Libregs. "De boodschap is dat we alle Limburgers aan de slag willen. Via deze atypische formule willen we daar ons steentje toe bijdragen. We hopen samen met onze partners dat hier 'een golf' aan arbeidscontracten uit zullen voortvloeien."