small-teaser-beke

Tot Beke: “Wij kennen ook veel shit-momenten, hoor”

In het kader van de Dag van de Ondernemer (organisatie: Unizo Limburg) gingen heel wat politici vrijdag op bedrijfsbezoek. Ze werden niet alleen geconfronteerd met de uitdagingen waar de ondernemers voor staan, maar mochten zelf de mouwen opstropen om in de praktijk te ervaren waar het bedrijfsleven om draait.

Waren van de partij: Jo Vandeurzen (Fitcare, Kermt), Jan Peumans (Bakkerij Emmerix, Riemst), Johan Danen (De Wilgen, Lummen), Meryame Kitir (La Bottega, Hasselt), ​Lies Jans (Sanimalia, Diepenbeek), Nele Lijnen (Acro Bedding, Overpelt), Grete Remen en Jos Lantmeeters (MaisonLab, Genk), ​Patrick Dewael (Futurn, met o.a. Coenegrachts, Tongeren) en Steven Vandeput (BME, Genk).

small-teaser-bekeWij gingen een kijkje nemen bij het bezoek van Wouter Beke aan de start-up Small Teaser, een bekroond concept waarmee Stijn en Ruth Janssens (vanuit de Corda Campus), software maken om digitale magazines te publiceren. Beke luisterde eerst naar het verhaal van Small Teaser. Hij zag meteen enkele gelijkenissen in de zoektocht naar kapitaal, een probleem waar hij als mede-investeerder van de seniorenarmband Zembro (en als behoeder van onze begroting...), ook mee te maken heeft. "Het is enorm leuk om elke morgen hier te mogen komen werken," aldus Ruth Janssens. "De community van Corda is een goed klankbord om onze groei te versnellen. Maar vergis u niet, er zijn ook veel shit-momenten, waar je als startend ondenemer doorheen moet..." Zo wouden Stijn en Ruth hun boekhouding eens voorleggen aan Beke, zodat hij kon zien welke kosten er gepaard gaan met een start-up. Uiteindelijk werd hij verzocht om de 'editor' van Small Teaser te testen, door enkele artikels te schrijven en te publiceren. "Een boeiende ervaring," liet Beke optekenen. "Ik heb heel veel respect voor jonge mensen die met vallen en opstaan hun ondernemersdroom najagen."