JACOBS-Genk-300×199-1

Transport Jacobs bouwt nieuwe site in Genk

Transport- en autocarbedrijf Jacobs in Genk staat voor een grondige transformatie. Het hele bedrijfsterrein van 1,6 ha langs de Zuiderring zal tegen het najaar van 2013 volledig worden schoongeveegd en weer worden volgebouwd met gloednieuwe kantoren, garages, een wasstraat en parkeerfaciliteiten.

Met 85 lentes op de teller, en evenveel voertuigen op de weg, is familiebedrijf Jacobs een begrip in de Limburgse transportwereld. Doorheen de jaren werd steeds op 2 paarden gewed: het traditionele vrachtvervoer en het passagierstransport met autobussen. Ook vandaag nog zorgen deze 2 afdelingen voor een mooi evenwicht. Sinds er 3 jaar geleden een ‘management buy out’ plaatsvond, leidt Bart Tilmans de transportactiviteiten, terwijl vennoot Francis Paulussen instaat voor het busvervoer. “We zijn al die tijd blijven investeren in rollend materieel, maar de verouderde infrastructuur maakt het noodzakelijk dat ook daar de nodige inspanningen voor gebeuren”, zegt Francis Paulussen. “Vooral de parking is aan vernieuwing toe, maar ook de kantoren zijn al 35 jaar oud en voldoen niet meer aan de moderne comforteisen.”

[caption id="attachment_9500" align="alignleft" width="300" caption="Francis Paulussen (links) en Bart Tilmans. "][/caption]Kelder
Vandaar dat Jacobs de Genkse architect Rob Gijsenberg onder de arm heeft genomen om de volledige site te actualiseren. “Alles wordt eigenlijk afgebroken en nadien volgens een totaal nieuw concept weer opgebouwd”, legt Bart Tilmans uit. “Aan de zijde van de Zuiderring zullen de trekkers en autobussen netjes op een rij kunnen geparkeerd worden. Het kantoorgebouw komt op de hoek van het terrein. Hier komen ook lokalen voor onze chauffeurs, in totaal zo’n 45 mensen. Daarnaast bouwen we een wasinstallatie en nieuwe werkplaatsen. Dit volgens een unieke constructie, waarbij vanuit de kelder aan de bussen kan gesleuteld worden.”

De totale investering, gespreid over de diverse fases, bedraagt zo’n 1,8 miljoen euro. In het najaar van 2013 moet alles klaar zijn. Een filmpje met de tekeningen van de nieuwe bedrijfsomgeving, kan je hieronder bekijken:

httpv://www.youtube.com/watch?v=X4RF3t-cykU