Transport Louis, Nunu Club en andere falingen

Transport Louis

Het gekende transportbedrijf Transport Louis in Houthalen-Helchteren is failliet verklaard. De rechter heeft donderdag het faillissement uitgesproken nadat het bedrijf zelf de boeken had neergelegd. De aanhoudende internationale malaise in de sector, met superscherpe concurrentie uit de Oostbloklanden en de dure dieselprijzen, heeft de firma doen besluiten om de handdoek te gooien. (Dit bedrijf heeft voor alle duidelijkheid geen banden met Verhuizingen Louis uit Hasselt).

Nog een bekend faillissement is dat van de Tongerse dancing NuNu Club, bij de vorige generatie nog bekend onder de naam Real. Het danspaleis, dat ook veel bezoekers uit het Luikse lokte, was de afgelopen maanden nog in het nieuws met een onfatsoenlijke striptease-act, en een knokpartij waarbij ex-Standardspeler Reginal Goreux zou betrokken zijn. Voor zijn crash in Esso-station Bruno, was ook ex-Anderlechtspeler Jonathan Legear nog op de lappen geweest in de NuNu Club.

Minder tot de verbeelding sprekende, maar daarom niet minder pijnlijke falingen, zijn die van: Applepoint (Sint-Truiden), Shopcontrol (Hasselt), Luminvest (Lummen), Creda Meubelen (Lommel), Wim Jordens (Diepenbeek), Solar Green/Energy for Live (Zonhoven), Sonipes (Heusden-Zolder), De Vloerder (Hamont-Achel), DS Solutions (Ham), DJukantani (Hasselt) en Lumbo Lummen.

De curatoren voor deze falingen (behalve Nunu Club) zijn Renier en Roox (Hasselt). Wie nog geld van deze bedrijven te goed heeft, moet een schuldvordering indienen voor 28 februari.