Nieuws Limburg Tribù, GV Products en QuESD winnen Export Awards

Tribù, GV Products en QuESD winnen Export Awards

Tribù, GV Products en QuESD winnen Export Awards

GV Products uit Riemst, Quinta Essentia Software Development uit Diepenbeek en Tribù uit Zutendaal zijn tot winnaars opgeroepen van de eerste Unizo Export Awards. “Hiermee belonen we Limburgse kmo’s die het afgelopen jaar bijzondere exportprestaties hebben geleverd,” zegt gedeputeerde Marc Vandeput, die het project financieel steunt. “Deze awards moeten andere ondernemers inspireren om meer internationaal te denken en te werken.”

De eerste laureaat (voor export naar de buurlanden) is GV Products uit Riemst, die stalen dakelementen en gevelbekledingen produceert en wereldwijd verkoopt onder de merknamen Alcotile en Romatile. Zaakvoerder Guy Verjans, ook gekend als zanger Guy Roma, levert zijn producten inmiddels in meer dan 10 landen. (voor een filmpje, zie onderaan het artikel)

QuESD nv uit Diepenbeek krijgt de Export Award voor bijzondere exportprestaties in Europa. Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Eddy Schuurmans levert heel specifieke software, zoals onder meer SportVAS en SoccerLAB, twee tools voor sportclubs om te professionaliseren door video-analyses. Onder meer Porto, Ajax of de Chinese voetbalploeg maken er gebruik van. (Zie filmpje onderaan)

De prijs voor de wereldwijde exportprestaties gaat naar Tribù uit Zutendaal, waar luxueus buitenmeubilair wordt ontworpen en verkocht. CEO Lode De Cock wist de export op te krikken tot momenteel 55 landen. De belangrijkste markten zijn Frankrijk, Duitsland, USA en Australië. Als groeimarkten scoren Brazilië, Indië en Saoudi-Arabië het best.

De filmpjes van achtereenvolgens Tribù, QuESD en GV Products, kan je hieronder bekijken:

httpv://www.youtube.com/watch?v=KoW49D8WtmI

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z88KUtDRmyI

httpv://www.youtube.com/watch?v=tFuHDcZjuDM

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.