pxl trixxo

Trixxo in zee met PXL, Brussels Airport kiest voor UCLL

Het gekende dienstencheque- en uitzendbedrijf Trixxo gaat een strategisch partnership aan met Hogeschool PXL. Ze bundelen de krachten om studenten te begeleiden van klaslokaal naar een succesvolle carrière. En ook die andere Limburgse hogeschool UCLL heeft een stevig partnership te pakken. Zij gaan hun opleidingsaanbod openstellen voor de vervolmaking van alle 24.000 medewerkers die in de 300 bedrijven op Brussels Airport actief zijn.

De samenwerking tussen Trixxo en Pxl is meervoudig. Er zullen bijvoorbeeld op vraag van Trixxo diverse onderzoeksprojecten worden opgezet. Zo kunnen studenten uit diverse studierichtingen praktijkervaring opdoen en kan Trixxo de nieuwe trends in de markt detecteren en toepassen. Daarnaast engageren de twee partijen zich voor de werving en ontwikkeling van talent. Trixxo zal de studenten begeleiden naar studentenjobs en vaste betrekkingen, terwijl ze zelf de beste elementen aan de schoolpoort kunnen wegplukken.

Trixxo wil de studenten ook gaan observeren om een inzicht te krijgen in de mentaliteit, de denkwijze en het potentieel van 'de jeugd van tegenwoordig'. Op die manier komen de jobverwachtingen ten opzichte van de arbeidsmarkt te weten, en kunnen ze daar met een aangepast aanbod en werkwijze op inspelen.

Leren vliegen
En ook de UCLL heeft een belangrijk strategisch partnership te pakken, en wel met Brussels Airport. De hogeschool uit Diepenbeek (en Leuven) gaat samen met Aviato Academy de huidige en toekomstige medewerkers van de nationale luchthaven ondersteunen met allerlei opleidingen voor levenslang leren en voortdurende bijscholing, omscholing en vervolmaking.

UCLL zal onder meer het reguliere opleidingsaanbod openstellen voor de 24.000 medewerkers van de luchthaven, maar ook heel wat kennis, zoals AI en VR, integreren in de leertrajecten die voor het luchthavenpersoneel worden uitgewerkt. Dit partnerschap zal dus niet alleen de operationele efficiëntie verbeteren, maar ook innovatieve oplossingen voortbrengen die de luchthavenbedrijven ten goede zullen komen.