Truiens bedrijvenpark vergt investering van 1,6 miljoen

In 2006 kocht de Groep Haesen de magazijnen van het voormalige Morren Trucks in Sint-Truiden. Er werden aanvankelijk 18 kleinere units van gemaakt, in 2011 aangevuld met nog eens 14 stuks. Momenteel is de laatste fase afgerond, en zijn er 45 units van 50 m² tot 400 m² ter beschikking. De Groep Haesen rondt hiermee een investering af van 1,6 miljoen euro.

Groep HaesenDat er in de regio nood is aan dergelijke accommodatie, blijkt uit de snelle verhuur van de panden. Volgens zaakvoerder Ronny Haesen is het flexibel huursysteem met compartimenten die volgens de wensen van de klant kunnen aangepast worden, het succes van het project. "Geen huurwaarborgen, kortetermijn verhuur, maandelijks opzegbaar, betaalbare huurprijzen en vooral een strategische ligging van de gebouwen," vat Haesen de troeven samen.

"Het profiel van de huidige bezetting bestaat uit starters, vertegenwoordigers, aannemers, marktkramers en diverse bedrijven die wachten tot hun nieuwbouw of renovatie klaar is," legt Ronny Haesen uit. "Bovendien zijn er steeds meer middenstanders en bedrijven die verkiezen hun dure commerciële ruimtes in de winkelstraten enkel te gebruiken voor verkoopdoeleinden. Voor het opslaan van winkelstocks kiezen ze voor een goedkope oplossing vlak bij het centrum," besluit de tevreden zaakvoerder.

Jozef CROUGHS