Twaalf Heerlense fietswinkeliers krijgen financiële hulp van gemeente bij verkoop 2500 ebikes

De gemeente Heerlen stimuleert de verkoop van elektrische fietsen met een koopsubsidie van maximaal € 100.000 in totaal. Omdat de gift maximaal € 400 per fiets is kunnen de deelnemende 12 fietshandelaren zo'n 2500 elektrische fietsen verkopen met de subsidie.
 
Heerlen geeft de subsidie aan bewoners vanaf 60 jaar. Reden is dat inwoners door het bewegen gezonder blijven, zo denkt de gemeente.
We hebben bij de gemeente Heerlen nagevraagd hoe de fietswinkeliers bij het project zijn betrokken. Lees hieronder het antwoord. Daaronder het persbericht. 
Uit eerdere contacten bleek dat er verschillende fietshandelaren in Heerlen wilden meewerken aan een soort stimuleringsregeling voor de elektrische fiets. Na verloop van tijd hebben we deze regeling gemaakt. De fietshandelaren in Heerlen zijn hiervoor allemaal met een brief benaderd (en ook telefonisch) om mee te doen. Voorwaarden zijn om voor een bepaalde datum te reageren, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het hebben van een eigen werkplaats voor  reparaties. En natuurlijk moet hij of zij zich ook bereid hebben verklaard om korting te geven. Twee fietshandelaren buiten de gemeente hebben op eigen initiatief gereageerd en zijn ook erkend om mee te doen.
 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.