UNIZO fruitsnacks_LD_24496

Twee overnames: Fruitsnacks naar school en ‘de Vlaanders’

Fruitsnacks uit Nieuwerkerken, gekend als voorname leverancier van fruit op het werk in de Benelux en Duitsland, neemt sectorgenoot Fruit on Wheels over. Hierdoor moet Fruitsnacks in één klap de fruitbedeling 180 extra scholen, goed voor 45.000 leerlingen, van vers fruit voorzien. Daarnaast neemt het bedrijf van de familie Paesmans ook de leveringen van Fruithandel Callens uit Kortrijk over.

Begin dit jaar nam Fruitsnacks al twee firma’s over: VitaminenExpress en 5 Healthy Days. Nu komen daar Fruit on Wheels en Fruithandel Callens bij.

Fruit on Wheels leverde hoofdzakelijk fruit aan scholen. Via de subsidieprogramma’s Oog voor Lekkers (Vlaanderen) en Fruit School (Brussel) verdeelden ze wekelijks fruit aan zo'n 45.000 leerlingen. Die zullen voortaan door Fruitsnacks worden bediend. "Dankzij deze projecten kunnen leerlingen het belang van gezonde voeding leren kennen", weet zaakvoerder Karel Paesmans. "Op jonge leeftijd nieuwe smaken leren kennen en er meer over leren: dat kunnen we alleen maar toejuichen. We zijn dus heel trots dat we nu bij 180 extra scholen mogen leveren.”

Een tweede overname is die van Fruithandel Callens in Kortrijk, waarmee Fruitsnacks een partnership aangaat. De Limburgse verdeler zal vanaf 9 januari instaan voor de leveringen aan bedrijven in de regio. “Mede door deze overnames kunnen we onze bestaande routes nog verder aanvullen en dus optimaliseren”, vertelt zaakvoerder Roel Paesmans. "Onze strategie om de routes zo efficiënt mogelijk in te plannen, zorgt ervoor dat we het fruit zo goedkoop mogelijk kunnen houden voor onze klanten. Door de stijgende energieprijzen en loonkosten is het belangrijker dan ooit om aan de route te beginnen met een goed gevulde bestelwagen. Zo werpt de schaalvergroting zijn vruchten af..."