Nieuws Limburg Uitblijven regering dé gebeurtenis van 2010

Uitblijven regering dé gebeurtenis van 2010

Uitblijven regering dé gebeurtenis van 2010

Gevraagd naar het meest opmerkelijke nieuwsfeit van het afgelopen jaar, antwoordt 23,5% van de Limburgse ondernemers de moeizame regeringsvorming op het federale niveau. De verkiezingsuitslag op zich en de economische gevolgen hiervan worden daarbij in één adem vernoemd. Een heuglijke vaststelling is dat het aantrekken van de conjuctuur door 22% van de deelnemers als belangrijkste vaststelling naar voor wordt geschoven. Het toekomstcontract voor Ford Genk volgt op een handvol procenten. Het is duidelijk dat het optimisme overheerst bij een terugblik naar 2010. Een veelbelovende conclusie!

In dezelfde lijn vindt 37% van de Limburgse bedrijfsleiders dat de vorming van een regering dé prioriteit moet worden voor 2011. Deze suggestie voert het wensenlijstje aan, gevolgd door de vraag naar lagere loonlasten en bedrijfsbelastingen in het algemeen (16%). Andere thema’s die van 2011 een beter jaar kunnen maken dan 2010 zijn creativiteit en innovatie, alsook een verbetering van de relaties met de vakbonden, die een niet-constructieve houding wordt aangewreven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.