UPS bouwt voor 4 miljoen complex van 6.000 m2

Zoals hier vorige week al aangekondigd, gaat de internationale koerierdienst UPS in Lummen een nieuw distributiecentrum bouwen. Vanaf begin 2018 zullen in het complex van 6.000 m² maar liefst 5.000 pakjes per uur gesorteerd worden voor verzending. Met het project is een investering gemoeid van 4 miljoen euro. Er zullen minstens 100, allicht zelfs 150 mensen aan de slag kunnen, zo werd dinsdag verteld tijdens de officiële eerstesteenlegging.

UPS in LummenUPS heeft grote plannen voor de uitbreiding van de capaciteit in Europa. Vooral door het toenemende belang van e-commerce en de nood aan koerierdiensten die daardoor is ontstaan, moet UPS een tandje bijsteken. In heel Europa wordt bijna 2 miljard euro geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur. Zo'n 4 miljoen daarvan is bestemd voor het nieuwe sorteer- en leveringscentrum in Lummen. Vlakbij het Klaverblad is dinsdag de eerste spade in de grond gegaan. Bedoeling is om met Kerstmis volgend jaar al te proefdraaien en begin 2018 op volle snelheid pakjes te sorteren en uit te leveren aan de 84 los- en laadkades voor de bestelwagens.

Volgens Karl Haberkorn, directeur van UPS België is de investering in Lummen een bevestiging van het vertrouwen in de Belgische economie. "We geloven sterk in de vele beloftevolle start-ups en innovatieve projecten die hier plaatsvinden. We helpen graag om de producten die ze hier maken wereldwijd te verdelen."

Voor de Lummense burgemeester Luc Wouters, Europarlementslid Hilde Vautmans en Limburgs gedeputeerde van Economie, Eric Gerits, is de keuze om te investeren in Lummen een opsteker. "We zijn verheugd dat een wereldspeler als UPS hier extra tewerkstelling komt creëren," zo lieten ze optekenen.

UPS wil in het nieuwe centrum minstens 100 nieuwe jobs creëren. "Al kan dat aantal oplopen tot 150 en meer," klonk het voorzichtig.