Nieuws Limburg Van Gansewinkel koopt Veolia in Houthalen

Van Gansewinkel koopt Veolia in Houthalen

Van Gansewinkel koopt Veolia in Houthalen

Zoals we eind maart al op deze website hadden gemeld, stond het afvalverwerkingsbedrijf Veolia Environment te koop (lees artikel). Met de groep Van Gansewinkel is de nieuwe eigenaar een sectorgenoot, die samen met Sita, het West-Vlaamse Vanheede en het Duitse Remondis, bovenaan het lijstje stond van potentiële kandidaat-kopers. Ook de andere Belgische vestigingen van het voormalige Biffa worden door Van Gansewinkel ingelijfd. Hierdoor wordt de overnemer, na Sita, de uitgesproken nummer twee in België, goed voor 314 miljoen euro omzet en 1.600 werknemers.

De Limburgse vestiging in Houthalen-Helchteren, waar industrieel afval wordt verwerkt en blauwe PMD-zakken worden uitgesorteerd, is goed voor een omzet van zo’n 20 miljoen euro. Er werken ongeveer 150 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.