Mark0

Vanlook krijgt helikopterzicht over Droneport

Mark Vanlook heeft een nieuwe job. Hij wordt algemeen directeur van Droneport Campus, de bedrijvencluster die op en rond het vliegveld van Brustem wordt uitgebouwd rond alles wat met drones te maken heeft.

Ondernemer Mark Vanlook was vroeger onder meer actief bij Imec, Tractebel, AnaXis en Saga Consulting. Vandaag is hij directeur van Ondernemersplatform Limburg en voorzitter van de Vlaamse dronecluster Euka. Het is in die sector dat hij ook de volgende stap in zijn carrière zet, aangezien Vanlook zopas werd aangeduid om de schouders te zetten onder Droneport Campus, een bedrijvenzone voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector, destijds opgericht door LRM, Stad Sint-Truiden, POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij), LRA (Limburg Regional Airport) en JV Invest.

“We hebben de bouwstenen, een landingsbaan, een uniek luchtruim en nu ook een dynamische ondernemer om de Droneport Campus te leiden", zegt Veerle Heeren, voorzitter van de raad van bestuur van NV Droneport. "We zijn ervan overtuigd dat Mark Vanlook de Droneport Campus in Sint-Truiden versneld zal ontwikkelen als het Europese kennis- en expertisecentrum van deze toekomstbepalende technologie.”

Uiteraard is de nieuwe directeur zelf heel enthousiast: “Ik kijk er enorm naar uit om Droneport te laten uitgroeien tot een succesvolle campus. Ik ben zeker dat we Limburg met Droneport op de internationale kaart kunnen zetten. Drones spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van slimme steden: ze kunnen gegevens verzamelen, parkeergedrag monitoren of een gebied in beeld brengen. Combineer dat met de klassieke luchtvaart en de mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Mark Vanlook.

De campus opent begint 2019 zijn deuren.