Zeisner_Curry_Ketchup-108×300-1

Vario Food neemt bekend ketchupmerk over

De Vario Food Group uit Lommel, onder meer bekend als distributeur van het fruitsappenmerk Varesa, heeft de Benelux-organisatie van het bekende sauzenmerk Zeisner overgenomen. De naam doet niet meteen een belletje rinkelen, maar de rode ketchupflessen met witte dop allicht des te meer. "De hele verkoop, marketing en distributie voor de Benelux zat in Nederland, en die organisatie hebben wij dus naar Lommel gehaald," zegt Robrecht Van Renterghem, bestuurder in het familiebedrijf. "Het schept nieuwe opportuniteiten om onze food- en drinkservice verder uit te breiden."

De Vario Food Group verdeelt zowat 7000 referenties naar grossiers, drankencentrales en de retail. Het bedrijf doet het al vele jaren uitstekend, met telkens een behoorlijke omzetstijging. Afgelopen jaar kwam er 5 tot 6% bij, goed voor een totale omzet van ongeveer 36 miljoen euro. Er werken 65 mensen voor de groep.

Na de verhuizing van Hamont-Achel naar Lommel in 2005, was er in 2008 al een eerste uitbreiding nodig. "Vandaag zitten we eigenlijk al opnieuw te klein," zegt Robrecht Van Renthergem nog. "Op middellange termijn zullen we zeker nieuwe uitbreidingsplannen tot uitvoering brengen."