Vatana zoekt nieuwe winkelpunten

Vatana

in Beringen, één van de grootste zelfstandige retailers in de provincie, heeft plannen om bijkomende vestigingen te openen. "Waar precies kunnen we nog niet zeggen, maar de vergunningen zijn in aanvraag en daarna kan het snel gaan," zegt Ludo Convents.

De verkoper van schoenen, sportartikelen, speelgoed en vrijetijdskleding heeft een uitstekend jaar achter de rug. "Crisis, wat is dat?," vraagt Convents zich af. "Als er minder binnenkomt, moet je minder uitgeven. Da's het simpel boerenverstand waar ons bedrijf groot mee geworden is. De goede resultaten van 2010 hebben dan ook te maken met een bewuste aankooppolitiek. We hebben de stocks verkleind en systematisch meer besteld van de artikels die het best verkopen. We kunnen dit redelijk goed inschatten omdat we heel nauw in contact staan met onze klanten in de winkel."

Vatana is eigendom van Willy Put, die nog iedere dag zelf druk in de weer is om zijn bedrijf verder uit te breiden. Bij Vatana werken 49 mensen. De omzet bedraagt ongeveer 24 miljoen euro.