isabelle vermeire

Vecarro stopt ermee door gebrek aan personeel

De Genkse carrosseriehersteller Vecarro gaat vrijwillig in vereffening. Het bedrijf van Isabelle Vermeire zet de activiteiten stop omwille van de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Daarmee verliezen negen mensen hun baan.

De carrosseriehersteller Vecarro is een gevestigde naam in Limburg. Samen met de zusterbedrijven in Lochristi, Turnhout en Overijse wordt een jaaromzet van 5,5 miljoen euro gerealiseerd. Op jaarbasis worden zo’n 5.000 voertuigen hersteld van particulieren, leasemaatschappijen en bedrijven. Vecarro stelt in zijn vier vestigingen zo’n 80 mensen te werk. De negen werknemers in Genk werden op 28 december ontslagen omdat deze vestiging vrijwillig in vereffening gaat. De drie andere vestigingen blijven aan het werk.

Advocaat en curator Gerry Banken, die als vereffenaar is aangesteld, legt er de nadruk op dat het niet gaat over een faillissement. “De aandeelhouders hebben beslist om de vennootschap te ontbinden.” De vereffening is volgens Gerry Banken een gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt, met name in de sector van de carrosserieherstellingen. “Om ook in de toekomst levensvatbaar te blijven, moesten er extra mensen worden aangeworven maar die werden niet gevonden. Door het personeelstekort kwam de slagkracht van het bedrijf in het gedrang. Om te vermijden dat het bedrijf op termijn in financiële moeilijkheden zou geraken, werd beslist om de vereffening in gang te zetten.”

Volgens de vereffenaar zouden de lopende opdrachten grotendeels zijn afgewerkt. De andere worden allicht doorverwezen naar een van de drie andere vestigingen.