Venduro vindt de dampkap opnieuw uit

Dampkappen op maat, al meer dan dertig jaar is het de specialiteit van de familie Van Den Durpel uit Lokeren. Van klassieke wand- en eilanddampkappen tot uitschuifbare exemplaren, bij Venduro werken ze aan een oplossing op maat van elke keuken.

Van koper naar inox

Vader Roger Van Den Durpel begon eraan in 1981. In de eerste jaren legde hij zich toe op dampkappen in koper, helemaal conform de rustieke stijl van de keukens van weleer. Intussen hebben zonen Luc en Joris de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen en is inox het basismateriaal. Het atelier rustten de broers uit met een geavanceerde lasersnijmachine, waarmee ze inox platen (tot zes meter lang) naar wens kunnen snijden en plooien.

RA LOW, de oplossing voor een strak interieur

Heel wat professionele keukenbouwers en elektrozaken hebben intussen de weg naar Venduro gevonden. Ze weten dat ze er terecht kunnen voor meer dan standaardoplossingen. Luc Van Den Durpel: “Zo ontwikkelden we op vraag van de keukenbouwers een nieuw type dampkamp, de RA LOW, met een interne motor en een maximumhoogte van 25 cm. Dat is minstens 5 cm lager dan de standaarddampkappen. Omdat onze RA LOW er kleiner uitziet, past ie beter in een moderne keuken.” Bovendien is de dampkamp voorzien van een eenvoudig kliksysteem, waardoor ie makkelijk en snel in te bouwen is. De afvoerrichting is vrij te kiezen en dankzij de ingebouwde leds is er altijd een aangename, heldere verlichting boven het fornuis. Ook goed om weten: het toestel kreeg een A++ label en is dus zeer zuinig in verbruik.

Downdraft, de dampkap die kan verdwijnen

Minstens even vernieuwend is de ‘Cook, Cook!’ die Venduro op de markt bracht samen met Adek, verdeler van keukenapparatuur. Opvallend aan deze dampkap is dat ze in en uit het kookeiland kan schuiven. Luc Van Den Durpel: “Je kan de dampkap met andere woorden onzichtbaar maken. Zeker in een strakke keuken is dit een pluspunt. Bovendien, omdat de dampkamp dichter bij het fornuis staat, moet ze minder debiet aanzuigen, is er minder warmtevlies en minder storend geluid.”

Inox werkbladen

Dampkappen zijn dan wel de specialiteit, Venduro kan in principe om het even welke inox realisatie aan. Van Den Durpel: “Of het nu een werkblad, deurfront of lade is, we leveren altijd de hoogste kwaliteit.”

 

Venduro is een Belgische firma die dampkappen ontwerpt en vervaardigt in eigen atelier. Zo kunt u na verkoop op onze knowhow en service blijven rekenen. Contacteer ons op info@venduro.be of +32 9 340 60 00