Venlose ventilatorproducent producent Vostermans plust in veel: omzet, winst en personeel

Ventilatorproducent Vostermans in Venlo heeft een heel goed jaar achter de rug. Omzet, winst en personeelsomvang zitten fors in de plus.
De cijfers komen uit de jaarrekening van Vostermans Beheer, de moedermaatschappij van onder meer de ventilatorentak. Vostermans heeft ook dochterbedrijven die actief zijn in het maken van prototypes tot aan het maken van aluminum onderdelen. Klanten van Vostermans zijn heel divers, van busmaatschappijen tot medische bedrijvenm van kippenfarms tot groentekwekers. Recent kreeg Vostermans nog een opdracht voor een prototype van een grote mal voor een bus. 

Vostermans is sterk internationaal georiënteerd. Naast de hoofdvestiging in Venlo zijn er bedrijven in de Verenigde Staten, Frankrijk en Maleisië. Bijna tweederde van de omzet wordt in West-Europa gehaald, Noord-Amerika is goed voor 20% en de rest zit in andere delen van de wereld. 

Vostermans wist de omzet vorig jaar met bijna een kwart te verhogen naar € 41,4 mln. Omdat de kosten veel minder stegen bleef er onder de streep qua nettowinst voor belastingen € 4,5 mln over tegen € 1,3 mln in 2009. Ventilatoren, motoren en regelapparatuur blijft de belangrijkste poot van de onderneming met ruim 80% van de omzet, de rest komt uit gieterijproducten en prototypes. 
Het personeelsbestand steeg van 225 naar 234. Dat blijkt ook uit de personeelskosten, die stijgen met € 1 mln naar bijna elf miljoen euro. 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.