ups lummen karl

Verdeelhuis in Lummen kan grote erkenning binnenhalen

De Foreign Investment Trophy is een belangrijke onderscheiding die Flanders Investment & Trade (FIT) uitreikt aan een buitenlands bedrijf dat fors investeert in ons land. Bij de 5 kandidaten hoort ook koerierdienst UPS, omdat de Amerikaanse pakjesbezorger in Lummen een gloednieuw distributiecentrum gaat bouwen waar tot 150 mensen aan de slag zullen kunnen.

Op 21 februari maakt FIT in de Ghelamco Arena bekend wie van de 5 genomineerden met de prijs mag gaan lopen. Tot de kanshebbers behoren Daikin (Oostende), Sanofi (Geel), Decathlon (Willebroek), IVC (Avelgem) én dus ook UPS (Lummen).

Dat de pakjesdienst erbij is, hoeft niet te verbazen. De Amerikanen investeren zo'n 4 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum waar zo'n 5.000 pakjes per uur kunnen gesorteerd worden. De bedrijfsleiding mikt op minstens 100, allicht zelfs 150 jobs. “Met deze investering spelen we in op de opwaartse trend in e-commerce”, vertelt Karl Haberkorn, Country Manager bij UPS Belux (rechts op de foto). “Vlaanderen is daarvoor een toplocatie: de regio behoort tot de wereldwijde top 10 voor logistiek. Bovendien ligt Lummen vlak bij de Antwerpse haven én onze luchtvaarthub in Duitsland.”

En nu maar duimen!