Verdifarm ambieert nationale dekking

Val D'Hony-Verdifarm, de groothandel in diergeneesmiddelen uit Beringen, heeft de smaak van het aanhoudende groeiritme te pakken. Met overnames in 2003 en enkele kleinere in de jaren nadien, wist het bedrijf op 10 jaar tijd zowat te verdubbelen tot een omzet van 60 miljoen euro. “De ambitie om onze positie als marktleider in België te versterken, brengt ons in de nabije toekomst naar Oost- en West-Vlaanderen,” zegt algemeen directeur Georges Hales. “Dat zijn voorlopig nog blinde vlekken voor ons. We gaan in die regio op zoek naar potentiële partners. Binnen dit en 5 jaar willen we er zeker vaste voet aan de grond hebben.

Tegelijk wil Val D'Hony-Verdifarm (want zo heet het bedrijf officieel) het aanbod uitbreiden. “Inderdaad, er bestaan plannen om de dierenartsenpraktijken ook inhoudelijk te gaan ondersteunen op vlak van het management, maar daar kunnen we nu nog niet veel over kwijt.”

Verdifarm behoort tot de AUV-Group, een coöperatieve die in handen is van voornamelijk Nederlandse en Belgische dierenartsen. Naast de groothandelsactiviteiten vanuit Beringen, heeft de AUV-Group ook een eigen fabricage-unit van diergeneesmiddelen, verspreid over heel Europa.