Vers leesvoer uit de achtergrond: hét magazine is er!

En jawel, keurig op de laatste dag van de maand is hier ons nagelnieuwe Made in Limburg Magazine! Met vanaf deze editie een nieuwe webreader, zodat het nog aangenamer wordt om alle artikels via je computer te lezen. Wil je op je smartphone of tablet meelezen, download dan zeker de app (Play en App-store). Wat er zoal instaat?

- Traditioneel trappen we af met de top 10 van de meest gelezen artikels. Jammer genoeg viel er veel slecht nieuws te melden, met onder meer enkele overlijdens van geliefde ondernemers.

- Op de cover prijkt Bart Claes, CEO van JBC (en Claes Retail Group). Hij vertelt in de rubriek CEO Binnenstebuiten open en eerlijk over het verleden, heden en toekomst van zijn kledingbedrijf. Dat de coronacrisis een ongeziene uitdaging vormt, staat buiten kijf.

- Hoe zou het zijn met... Ludo Beulen? De voormalige Unizo-voorzitter zou van zijn welverdiend pensioen gaan genieten, tot hij onlangs een zware medische diagnose kreeg. Maar hij geeft niet op, zo vertelt hij in ons blad.

- Patrick Baillien van drukkerij Baillien-Maris is de afgelopen jaren niet gespaard gebleven van grote tegenslagen. Toch bekijkt hij het leven en het ondernemerschap door een roze bril. "We weten hoe een crisis te overwinnen en slaan niet meer snel in paniek", zegt hij in Met Vallen en Opstaan.

- Eef Coolen maakte een aantal jaren geleden een opmerkelijke carrièreswitch van journalist naar tuinaanlegger. Intussen werd ze onder meer gekroond tot beste vrouwelijke ondernemer van Limburg. Met haar gloednieuwe project Hof van Eef vult ze in deze editie de rubriek New Kid on the Block in.

- Ja, al heel wat bedrijven hebben hun activiteiten op volle kracht hervat. Werk aan de winkel! Onze fotograaf trok door de provincie om enkele werklustige Limburgers in actie te portretteren: Limburg voor de lens!

- In elke crisis-situatie wordt er wel eens misbruik gemaakt om er eigen voordeel uit te puren. Werknemers én werkgevers worden niet van kritiek gespaard. In de rubriek Spraakmakend laten we enkele protagonisten aan het woord die vertellen wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt.

- Maarten Bynens staat aan het hoofd van diverse bedrijven. Bij één van hen heeft hij zijn eigen werkruimte ingericht volledig volgens de filosofie die hij als ondernemer toepast. Er hangen zelfs schilderijen van zijn moeder, zo leert het artikel Den Bureau van de CEO.

- Al ooit gehoord van Octopus Repair? De firma van Xavier Slock voert vaak onderhoudswerken onderwater uit. Een niet-alledaagse business, die van hen onze Verborgen Parel maakt.

- Chris Slaets is nu al enkele jaren directeur van misschien wel de grootste sectorfederatie in Limburg. Maar wat weet je over hem persoonlijk? We legden hem op de rooster in Out of Office.

- Je verwacht niet meteen een vrouw aan het hoofd van een carrosseriebedrijf. Toch is dat wat Isabelle Vermeire dagelijks doet. En goed! Zij is de baas bij Vecarro in Genk.

- Als uitsmijter serveren we onze maandelijkse column. Als dat thuiswerk nog lang gaat duren, gaan er doden vallen, voorspelt Kurt Meers...

En nu: lezen maar! De volgende editie verschijnt einde mei.