Nieuws Limburg VKW pakt internationalisering aan

VKW pakt internationalisering aan

VKW pakt internationalisering aan

De Limburgse werkgeversorganisatie VKW heeft de oprichting bekendgemaakt van een platform ‘Grensverleggend groeien’. Het platform moet de Limburgse bedrijven helpen de internationale weg in te slaan.

VKW LImburg

Uit het SALK-rapport bleek onder meer dat Limburgse bedrijven over het algemeen nog te weinig internationaal bezig zijn. Met het platform ‘Grensverleggend groeien’ vat VKW meteen de koe bij de horens. “Zoals we met het Limburgs Platform voor Familiebedrijven (LPF) de specifieke belangen van de familiebedrijven op de agenda hebben geplaatst, willen we dat ook voor de internationalisering van de bedrijven”, zeggen Koen Hendrix en Marc Beenders van VKW Limburg. “We hebben nu bedrijven nodig die ver over de grenzen actief zijn en samenwerken met onze kennisinstellingen.”

Er is alvast een stuurgroep op poten gezet, met daarin onder meer decaan bedrijfseconomische wetenschappen Piet Pauwels van de UHasselt, Stephan Baptist (Arte), Jef Cornelissen jr (Brouwerij Sint-Jozef) en Piet Weltjens (CSL Management). Het platform mikt niet enkel op de grotere bedrijven, maar ook op startende ondernemingen en groeibedrijven met internationale ambities.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.