Vliegveld Beek-Maastricht zit in de lift met meer passagiers en vracht

Maastricht Aachen Airport (MAA) kende een zeer voortvarende start van 2011. In deze eerste drie maanden steeg het vrachtvolume met 10%, het passagiersvolume steeg met 55%. De groeivolumes werden gerealiseerd door het starten van nieuwe verbindingen, extra vluchtfrequenties en inzet van nieuwe grotere toestellen. De in 2010 behaalde groei in vracht en passagiersvolume van respectievelijk 12% en 44% procent worden hiermee voortgezet.
In het eerste kwartaal van 2011 werden er twee nieuwe routes van en naar Maastricht Aachen Airport gestart. Ryanair biedt sinds februari een vliegverbinding een verbinding met Tenerife, waarmee de maatschappij nu 9  bestemmingen aanbiedt. Germanwings startte op 27 maart met haar 12 wekelijkse vluchten naar Berlijn. Naast de reeds bestaande overstapmogelijkheden naar Stockholm, Moskou, Istanbul, Izmir, Stuttgart en Split zal Germanwings de doorverbindingen Zagreb en Boekarest toevoegen aan dit aanbod. 
 
De Germanwings en Ryanair vluchten zullen ook de komende maanden zorgen voor fors hogere passagiersvolumes. Om het serviceniveau te verhogen werden restaurant en binnenterras in de passagiersterminal door concessionaris Travel-Inn volledig vernieuwd. Daarnaast zijn er bij de afdeling check-in 15 nieuwe medewerkers gestart en zijn er enkele tientallen nieuwe personeelsleden gestart bij restaurants, winkeliers en ondersteunende diensten in en om de passagiersterminal.
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.