Nieuws Limburg Voedingsgroothandel Lambrechts investeert 7 miljoen

Voedingsgroothandel Lambrechts investeert 7 miljoen

Voedingsgroothandel Lambrechts investeert 7 miljoen

Voedingsgroothandel Lambrechts uit Tongeren, die vooral de buurtsupermarkten van Spar en Supra belevert, heeft de voorbije maanden maar liefst 7 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende magazijnruimte. “Het gaat zowel om de uitbreiding als de aanpassing van de bedrijfsgebouwen in Tongeren,” zegt commercieel directeur Manu Suffeleers. “Dit is nodig om onze klanten op logistiek vlak performant te kunnen bevoorraden.”

Het familiebedrijf Lambrechts (met Guy, Marcel en Raf als bestuurders) sloot 2010 af met een lichte achteruitgang ten opzichte van 2009, toch nog goed voor zo’n 125 miljoen euro. “Dit heeft te maken met de zwaardere focus die de winkels leggen op verse voeding,” aldus nog Manu Suffeleers. “Gezien wij niet rechtstreeks de leverancier zijn van vers vlees, groenten, fruit of brood, is deze evolutie dan ook logisch te noemen.”

Anderzijds merkt Lambrechts wel dat het concept van de buurtwinkels in de lift zit. “Als we er samen met onze klanten (de winkels) in slagen om ‘value for money’ te blijven bieden, is de nabijheid van de winkels zeker een troef voor de consumenten. Dit zal dan ook een positieve invloed op de omzet.” Het gaat dan wel te verstaan om moderne buurtwinkels met enige omvang. “Elk jaar verdwijnen er een aantal echt kleine buurtwinkels door een gebrek aan opvolging,” weet de commercieel directeur. “Onze uitdaging bestaat erin om dit omzetverlies te compenseren door een aantal grotere supermarkten en superettes op te starten of aan te trekken. We blijven ons daarbij bewust focussen op ons echte doelpubliek: de buurtwinkels van 150 tot 600 m².”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.