Voka en ABVV beslechten spandoekenoorlog

Na drie maanden is er een einde gekomen aan de spandoekenoorlog tussen de Limburgse afdelingen van vakbond ABVV en werkgeversorganisatie Voka. Nadat ABVV op haar vestiging in Hasselt een doek had gehangen met de boodschap 'Kapitalisme schaadt de gezondheid', reageerden de overburen met de affiche 'Voorbijgestreefd syndicalisme schaadt de gezondheid'. Maar nu zijn de wederzijdse verwijten vervangen door feestelijke groeten aan hun eigen leden.

"Ongelooflijk hoeveel reacties we gekregen hebben op ons spandoek", zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kamer van Koophandel Limburg. "Vanuit de meest onverwachte hoeken kregen we felicitaties voor het bestrijden van de voorbijgestreefde slogantaal van het ABVV."

Niet alle leden van beide organisaties waren echter tevreden met de provocerende teksten en dus besloot uiteindelijk de socialistische vakbond om de slogan te vervangen door een vreedzame eindejaarsboodschap. Voka volgde met reclame voor hun Nieuwjaarsinvitio op 13 januari.

"Met hun beslissing om ermee op te houden, sluiten we ons aan bij hun feestboodschap voor een sociale samenleving. Zolang het besef blijft bestaan dat die samenleving niet kan gebouwd worden op een economisch kerkhof," aldus nog gedelegeerd bestuurder Leten.

Daarmee komt er (voorlopig?) een staakt-het-vuren aan de Gouverneur Roppesingel.