Voldoende personeel is de achilleshiel van de Nederlands-Limburgse economie

Het tekort van personeel (van ambtslui tot univeristair geschoolden), dat was de boodschap van de gaande (Henk Benjamins, ex-Frans Maas) en nieuwe voorzitter (Jan Zuidam, ex-DSM) van de (Nederlandse) Limburgse Werkgevers Vereniging.

Gisteravond nam Zuidam het stokje over van Benjamins die vijf jaar de LWV heeft geleid.Benjamins schetste is zijn afscheidsspeech de sterk veranderende samenleving waarbij de wereld het speelveld van steeds meer ondernemingen is geworden. En China speelt daar een compleet andere - veel sterkere - rol in dan toen hij vijf jaar geleden aantrad. Hieronder het persbericht over de voorzitterswisseling:Jan Zuidam geïnstalleerd als voorzitter LWV‘Samenwerking en innovatie in Zuid-Oost-Nederland belangrijk voor toekomst van Limburg’

ROERMOND  - Voor de toekomst van Limburg is een structurele samenwerking en open innovatie binnen Zuid-Oost Nederland van groot belang, ook in samenhang met Vlaanderen en Nordrhein-Westfalen.Met deze aansporing heeft ir. Jan Zuidam zijn visitekaartje afgegeven als nieuwe voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging. In zijn toelichting tijdens het zojuist gehouden LWV-jaarcongres benadrukte Zuidam dat, tegen de achtergrond van een steeds meer globaliserende economie, versterking van innovatie en samenwerking essentieel is voor de positie van Zuid-Oost Nederland omdat de regio sterk afhankelijk is van export en een hoge toegevoegde waarde. Het midden- en kleinbedrijf speelt hierbij een belangrijke rol.De nieuwe LWV-voorzitter Jan Zuidam is Noord-Limburger van geboorte (1948) en studeerde scheikundige technologie aan de TU Delft. In 1973 trad hij in dienst bij DSM in Geleen, alwaar hij een breed scala aan functies vervulde. In 1998 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van DSM.Zuidam is op 1 januari 2010 met pensioen gegaan en op dat moment gevraagd voor het voorzitterschap van de Brainport 2020 tafel, de overlegtafel over de toekomst van Zuid-Oost Nederland met als doelstelling een topeconomische regio van wereldformaat te hebben in 2020.Jan Zuidam volgt Henk Benjamins die gedurende vijf jaar voorzitter is geweest van LWV.

Bron: wijlimburg.nl