Voor bedrijven met groeipijnen

groei-statistiek

Groeibedrijven krijgen vaak te maken met groeipijnen. Geen enkele ervaren ondernemer kan zeggen dat hij nooit tegenslag had of nooit een beslissing nam die verkeerd uitdraaide. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen gaf enkele organisaties de opdracht om een dienstverlening uit te werken die ondernemers helpt om de alarmsignalen te herkennen en opnieuw aan te knopen met de groeicurve. Dankzij de financiële tussenkomst van het Agentschap Innoveren & Ondernemen hoeven ondernemers weinig tot niets te betalen voor deze dienstverlening.

Unizo Road2Growth

Road2Growth is een individueel begeleidingstraject op maat van ambitieuze ondernemingen op kantelmomenten. In het begeleidingstraject wordt de onderneming doorgelicht op zoek naar verbeterpunten. De ondernemer werkt samen met de Road2Growth-adviseur in een 1-op-1 traject deze verbeterpunten uit en zet ze om in een concreet actieplan. Het traject voorziet ook in opvolging van de bedrijfsresultaten gedurende een jaar.

NSZ Boost2Success

Boost2Success biedt advies en begeleiding aan elke ondernemer ongeacht de fase waarin die zich bevindt. Nadat een ratio-analyse van het bedrijf werd uitgevoerd en de ondernemer een detectiescan heeft ingevuld, formuleert de adviseur de aandachtspunten in een rapport. Dit rapport wordt besproken tijdens een diagnosegesprek. Daarnaast kan de ondernemer gebruik maken van advies op maat. Dit gesprek gaat over punten die de ondernemer aandraagt of aandachtspunten die de detectiescan aan het licht bracht.

De ondernemer kan ook kiezen voor een meer intensieve begeleiding. Dit is een betalend aanbod. De ondernemer neemt 50% van de kostprijs van de verstrekte coaching op zich. Tijdens deze begeleiding zal de adviseur het businessplan (of bepaalde delen ervan) onder de loep nemen en evalueren. Ook zal, waar nodig, de bedrijfsstrategie herbekeken en herwerkt worden.

VCB Bouwfin

Bouwbedrijven krijgen een doorlichting en een individuele begeleiding om de slagkracht van het bedrijf te optimaliseren. Op basis van een open gesprek en een analyse van cijfers van de onderneming krijgt de ondernemer aanbevelingen. De Vlaamse Confederatie Bouw helpt bij de uitvoering ervan.

Meer info

Unizo Road2Growth: Halina Bletek, 02 21 22 550, Halina.Bletek@unizo.be

NSZ Boost2Success: 02 217 29 28, info@nsz.be

Vlaamse Confederatie Bouw: Freija Jongbloet, 0477 904 320, bouwfin@confederatiebouw.be