Voorlopig geen acties tegen sluiting Solenis Beringen

Bij Solenis in Beringen, een producent van chemische producten voor de papierindustrie, zullen voorlopig geen syndicale acties worden gevoerd uit protest tegen de intentie van de directie om het bedrijf te sluiten. Op een personeelsvergadering maandag, hebben de 35 werknemers (16 arbeiders en 19 bedienden) beslist om het syndicaal overleg in het kader van de Wet Renault een kans te geven.

papierSolenis, dat amper 3 maanden geleden het bedrijf Ashland in Beringen heeft overgenomen, maakte vorige week de intentie tot sluiting bekend. "Een grote verrassing was dat niet, gezien de enorme malaise in de papiersector," zegt ACV-secretaris Eddy Kellens. "Toch blijft het voor de mensen een harde slag, aangezien met de overname de hoop was gegroeid om opnieuw de goede richting uit te gaan."

Op de personeelsvergadering was volgens de vakbonden een duidelijke bereidheid tot actievoeren. "Toch heeft de meerderheid beslist om het overleg een kans te geven en af te wachten wat er qua sociaal plan uit de bus zal komen," zegt Kellens. "Volgende week starten we de eerste gesprekken hierover op met de directie. Mocht die niet de goede richting uitgaan, zullen er zeker protestacties volgen. Maar we hebben wel wat tijd, aangezien de sluiting pas is aangekondigd voor april 2015."