Mides HOT

Voormalig Etalentis en Alliacta doorverkocht

Mides, het van origine West-Vlaamse outsourcingbureau dat in Limburg eerst Etalentis en daarna Alliacta heeft overgenomen, is nu zelf doorverkocht aan House of Talents.

Mides is het bedrijf van Koenraad Stockman. Hij ging in zijn thuisregio onder de benamingen Mides en Gevacon van start met het uitsturen van ingenieurs en andere technische knelpuntberoepen. Via overnames groeide Mides uit tot een nationale speler. Limburg werd in 2015 afgedekt door de overname van Etalentis, het bedrijf van Bart Martens. In juni dit jaar kwam daar Alliacta, de firma van Rudi Smeets, bij. Er werken vandaag 220 ingenieurs bij Mides-groep.

Een omvang die interessant was voor House of Talents. De Kortrijkse onderneming verwierf meteen een meerderheidsbelang in Mides. CEO Koenraad Stockman verkoopt zijn zaak om de groei te versnellen: “In het kader van onze internationale ambities wil ik me laten omringen door een partij die de beoogde groei mee kan helpen faciliteren, zowel op financieel vlak als in professionele ondersteuning”, zegt de West-Vlaamse ondernemer, die overigens CEO en mede-aandeelhouder van Mides blijft. “Wij plannen om tegen eind 2020 vast werk te verschaffen aan 350 ingenieurs in de Benelux. Tegen 2025 moet dat stijgen naar 500 mensen, die ook in Duitsland en Frankrijk actief zullen zijn.”

Het bedrijf zal eind dit jaar afklokken om een omzet van 100 miljoen euro.