VOORUITBLIK/TERUGBLIK: Jo Verstappen (Open Line): 'We investeren veel tijd en geld in afgestudeerde HBO'ers die we vervolgens lokaal te werk stellen'

VOORUITBLIK/TERUGBLIK: Jo Verstappen (Open Line): 'We investeren veel tijd en geld in afgestudeerde HBO'ers die we vervolgens lokaal te werk stellen'

Mede-eigenaar Jo Verstappen van ict-bedrijf Open Line in Beek werkt veel met afgestudeerde HBO-studenten van Limburgse opleidingen.

Mede daardoor kan het bedrijf groeien en bloeien in Limburg, maar ook dankzij klanten van buiten de provincie.

1) Wat was het zakelijke hoogtepunt voor 2010
Voor ons was 2010 een geweldig jaar, ondanks de malaise in de markt zijn we in staat gebleken met een gezonde winst te behalen. Dit hebben we onder meer te danken aan een in 2010 nieuw geïntoduceerde dienst: Back-up As A Service, hiermee hebben we een groot aantal nieuwe klanten kunnen aansluiten op onze data centers. Daarnaast hebben we er een prijs mee  gewonnen voor de meest innovatieve ontwikkeling.

2) Wat was het zakelijke dieptepunt voor 2010
Als dieptepunt zou ik willen aangeven het feit dat het jaar erg kort leek, in het zuiden waren we amper terug van de zomervakanties en de kerst stond alweer voor de deur. Hierdoor kom je zakelijk in een aantal trajecten zodanig in een spagaat te zitten dat het zelfs in de laatste week van December nog aanpoten was. Volgend jaar wordt dit vanzelf beter, de vakantiespreiding is dan beter geregeld.

3) Gaat in 2011 beter voor u worden
In 2010 hebben we flink gezaaid met een aantal concepten zoals Back-up As A Service, Monitoring As A Service . We hebben onze datacenters uitgebreid en van nieuwe technologie op basis van Cisco, EMC2 en VMware. En we hebben ons modulaire desktop product op basis van Citrix en Microsoft producten verder ontwikkeld. We zien hier nu al de revenuen van en zijn er zeker van dat 2011 een top jaar wordt.

4) Wat moeten Limburgse ondernemers anders gaan doen
Wie ben ik om te vertellen wat een ondernemer anders moet doen? Wij doen zelf ons best om de lokale ecomomie te stimuleren door niet alleen zoveel mogelijk met lokale partijen te werken en daar waar mogelijk samenwerkingen te creeeren. We streven er ook naar om zoveel mogelijk werk (en data) van buiten de regio naar Limburg te halen. Daarnaast investeren wij veel tijd en geld in afgestudeerde HBO'ers die we vervolgens lokaal te werk stellen.

5) Wie is de limburgse ondernemer van het jaar 2010
De Limburgse ondernemer van het jaar 2010 is voor mij Nico Tissink van Pulse Automation Experts in Venlo. Niet alleen heeft hij samen met zijn collega Rene Timmermans van Pulse een zeer succesvolle Microsoft AX partner gemaakt. Hij heeft vanuit Pulse met een top idee een nieuwe markt aangeboord, ze verkopen kant en klare software modules voor Micosoft AX. Dit doen ze via een partnerkanaal in binnen- en buitenland.

6) waar zou ik mijn geld in steken als ik geen bedrijf had
Dat waar ik nu mee bezig ben vind ik zo leuk en boeiend dat indien ik opnieuw kon beginnen ik het weer in Open Line zou steken.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.