Nieuws Limburg Vossen vangt 400ste investering

Vossen vangt 400ste investering

Vossen vangt 400ste investering

BAN Vlaanderen, het netwerk van business angels met hoofdkwartier in Hasselt, heeft vorige week zijn 400ste deal uit de geschiedenis afgerond. CEO Reginald Vossen is in zijn nopjes. “Uit de evaluatie van al deze participaties blijkt dat vooral de kennis en ervaring die onze investeerders bijbrengen, het grote pluspunt van ons model te zijn.”

De wieg van BAN Vlaanderen staat in Limburg. Reginald Vossen was er al bij toen in 1998 een netwerk van Limburgse business angels werd opgericht, om vooral startende en jonge ondernemers met financiële middelen en advies bij te staan. Het overkoepelende Vlaamse netwerk ontstond in 2004, toen drie gelijkaardige initiatieven samensmolten met de Limburgse tak. Dat leverde een ‘pool’ op van ruim 200 ervaren managers en ondernemers, die hun eigen middelen en goede raad willen investeren in veelal jonge, beloftevolle ondernemingen.

Wijsheid
“Wij noemen het wise money”, zegt Reginald Vossen. “Een slimme deal die gepaard gaat met de inbreng van de wijsheid van ervaren ondernemers. Dát is het grote voordeel van ons financieringsmodel.
Bovendien mikken deze business angels op een langetermijnrelatie, die doorgaans zo’n acht tot tien jaar duurt. Op die manier gaat het om een duurzame investering.”

En dat werpt zijn vruchten af. “Uit een studie van de UHasselt blijkt dat bedrijven die een deal bij BAN Vlaanderen wisten af te sluiten, doorgaans een hogere omzet boeken, meer werknemers tellen en een hogere overlevingskans na vier jaar hebben”, aldus Vossen. De 25 tot 30 geslaagde deals die per jaar voortvloeien uit zo’n 500 financieringsaanvragen, leveren doorgaans een kapitaal op tussen 125.000 en 500.000 euro per deal. Limburg is slechts goed voor 8 procent van de dossiers die door de eerste selectie geraakt. “Limburgers hebben vaak hun eigen netwerk van vrienden en kennissen om te investeren. Bovendien is er met LRM al een sterke financier aanwezig in de provincie”, zo analyseert Vossen. “Toch mogen er gerust nog meer Limburgse start-ups hier komen aankloppen…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer