Warm kantoor zorgt voor dynamiek bij Flexpoint

De HR-groep Flexpoint heeft boven de autogarage van Delorge aan de Hasseltse ring, het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen. Er werd erg veel aandacht besteed aan het interieurconcept, dat past in de trend om meer efficiëntie uit iedere medewerker te halen door de werkomgeving zo aangenaam mogelijk in te richten.

"We zijn de afgelopen jaren heel sterk gegroeid," zegt algemeen directeur Eric Martens. "Daardoor was ons hoofdkantoor in Zonhoven veel te klein geworden. Het voldeed ook niet meer aan de moderne comforteisen. Vandaar dat we naar een nieuwe stek moesten uitkijken." Bovendien werden er door overnames tal van nieuwe kantoren bij de groep gevoegd. "Daardoor ontstond een wildgroei van stijlen en inrichtingen. De tijd was rijp om een eenduidig, herkenbaar concept uit te werken dat onze waarden authenticiteit, ondernemerschap en klantgerichtheid weerspiegelt."

[caption id="attachment_18707" align="alignright" width="300"]Stijn Germeys en Eric Martens van Flexpoint flankeren Ingrid Jaspers. Stijn Germeys en Eric Martens van Flexpoint flankeren Ingrid Jaspers.[/caption]

Ingrid Jaspers van Interieur Depot uit Maasmechelen moest deze identiteit vertalen naar functionele werkplekken. "De huiselijke sfeer was heel belangrijk. We werkten rond de slogan Flexible Job, Flexible Life. Dat vertaalt zich onder meer in de centrale plaza van het kantoor, waar collega's kunnen lunchen, maar ook informeel kunnen babbelen en kunnen ontstressen."

"Een concept dat werkt," stelt Eric Martens nu al vast. "Het is echt vreemd wat zo'n nieuw gebouw met mensen doet. Je merkt meteen dat deze locatie de werksfeer bevordert. En werknemers die zich goed voelen, presteren nu eenmaal beter." Flexpoint gaat dit concept nu uitrollen in de 12 sleutelkantoren en ook in de andere 15 entiteiten een modulaire vorm hiervan opzetten.

Het HR-bedrijf stelt meer dan 1.100 huishoudhulpen en 80 vaste medewerkers tewerk. De omzet bedroeg in 2012 zo'n 45 miljoen euro. In 2013 wordt daar nog 10 procent bijgedaan.