Nieuws Limburg WCO voor productiehuis dat geen 100 jobs in Hasselt creëerde

WCO voor productiehuis dat geen 100 jobs in Hasselt creëerde

WCO voor productiehuis dat geen 100 jobs in Hasselt creëerde

Het filmproductiehuis Corsan, dat ooit nog grootste plannen aankondigde om in de voormalige Leoni-fabrieken op de Corda Campus een nagelnieuwe filmstudio te bouwen, heeft bescherming tegen de schuldeisers gevraagd. Dat meldt De Tijd.

corsan filmHet moet ongeveer 2006 zijn geweest toen Corsan voor het eerst de plannen op tafel gooide om op de Corda Campus een filmstudiocomplex (Limelight Studios) van 17.000 m² te gaan bouwen. Daarvoor zou 10.000m² worden gebruikt van de voormalige kabelfabriek Leoni en zouden er nog eens 3 studio’s van in totaal 6.800m² worden bijgebouwd. In 2010 was er zelfs een bouwvergunning afgeleverd voor het project, dat 100 mensen zou gaan tewerkstellen. Het businessplan was gebaseerd op de zogenaamde tax shelter-maatregel, waarbij vennootschappen die investeren in filmproducties, een vrijstelling van belastbare winst kunnen krijgen.

Toch bleek het bedrijf nooit over de middelen te beschikken om de bouwwerken daadwerkelijk aan te vatten. Na heel wat discussies met het Hasseltse stadsbestuur, dat de grond en gebouwen in erfpacht had gegeven, werd het project definitief afgeblazen en kon LRM het vastgoed aankopen voor 675.000 euro.

Ook daarna is het nooit echt goed gekomen met Corsan, dat de hoofdzetel in Antwerpen heeft. Met nu dus een WCO tot gevolg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.