ann belien

Wereldwijde doorbraak voor Limburgs superproduct?

Rejuvenate Biomed, een biotechnologiebedrijf uit Diepenbeek dat zich toelegt op de ontwikkeling van geneesmiddelen die ouderdomsverschijnselen tegengaan, kondigt een succesvolle testfase aan van een middel dat wel eens wereldwijd voor een ingrijpende verlenging van de algemene levensduur zou kunnen zorgen.

Rejuvenate Biomed maakt innovatieve geneesmiddelen die leiden tot de verbetering van de gezonde levensduur. Eén daarvan, voorlopig omschreven met de niet-commerciële naam RJx-01, dient voor de behandeling van 'sarcopenie', een aandoening die de afname van spierkracht en de fysieke aftakeling bij ouderen veroorzaakt. De helft van alle 80-plussers en zowat 20% van de plus-65'ers heeft er mee te kampen en loopt zo een verhoogd risico op vallen, invaliditeit en sterfte. Een reusachtig probleem dus.

Wel, het is nu menens met die RJx-01. Het geneesmiddel heeft met veel succes een testfase doorstaan, die wijst op de doeltreffendheid van de Diepenbeekse uitvinding. De kracht, de spierfunctie en de weerstand tegen vermoeidheid van de proefpersonen verbetert zichtbaar dankzij het geneesmiddel.

Dr. Ann Beliën, oprichter en Chief Executive Officer van Rejuvenate Biomed, uit haar enthousiasme over de resultaten: “We staan op een cruciaal moment in onze tocht om ouderdomsziekten aan te pakken", zegt ze. met name sarcopenie – een aandoening waar ongeveer 20% van de 65-plussers mee geconfronteerd worden. De indrukwekkende impact van RJx-01 om sarcopenie terug te dringen, biedt een immens potentieel om een substantieel verschil te maken voor een grote groep mensen. We kijken alvast uit om later dit jaar ons fase 2-programma te starten, waarin het therapeutische potentieel van RJx-01 zal worden onderzocht."