Nieuws Limburg Werkgevers pissed off over stakingsplannen

Werkgevers pissed off over stakingsplannen

Werkgevers pissed off over stakingsplannen

De Limburgse werkgeversorganisaties zijn -op zijn zachtst gezegd- niet te spreken over de plannen van de vakbonden om op 15 december de provincie lam te leggen. “Een dag Limburg plat leggen kost de Limburgse economie maar liefst 65 miljoen euro,” rekent Johann Leten van Voka. “Heeft Limburg het niet al moeilijk genoeg? Het is onbegrijpelijk dat er meteen naar het stakingswapen wordt gegrepen, terwijl de nieuwe regering de hand uitsteekt voor overleg. Staken werkt volledig contraproductief. Als ons land op 15 december gegijzeld wordt door de vakbonden, zadelt dat ons niet alleen op met financieel verlies, maar ook met heel wat frustratie leiden bij bedrijven, gebruikers van het openbaar vervoer, studenten in examenperiode, enzovoort… Ik hoop dat er alsnog realiteitszin komt bovendrijven bij de vakbonden.”

staking abvvEn ook Unizo-Limburg is scherp: “De vakbonden noemen zich de verdedigers van het sociaal overleg, maar met dergelijke acties smoren ze elk sociaal overleg bij voorbaat in de kiem,” aldus directeur Bart Lodewyckx. “Een algemene staking treft al wie wil werken, wie naar school moet en de vele ondernemers die hun bedrijf moeten stil leggen. Wie staakt voor meer welvaart, meer jobs en meer koopkracht, zou moeten weten dat je met het plat leggen van een land net het tegenovergestelde bewerkstelligt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.