Wessem Lanaken

Wessem koopt 2 hectare voor uitbreiding in Lanaken

Het gemeentebestuur van Lanaken en Wessem Belgium hebben deze week de verkoop afgerond van 2 hectare industriegrond in de zone Europark. Daarmee verankert Wessem de activiteiten in Lanaken. Het terrein zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de logistieke activiteiten, waardoor zo'n 15 nieuwe jobs gecreëerd worden.

"Wessem, dat al 20 jaar in onze gemeente gevestigd is, staat in voor de op- en overslag van bulk- en stukgoed voor derden", zegt schepen van Economie, Mark Curvers. "Ze zijn tevens actief in de handel van zand en grind voor de betonindustrie en de bouwsector.” Het bedrijf werkt samen met lokale spelers als Sappi, steen- en betonfabrieken, Meers, Wynands Bulk Care en Gobo.

Wessem Belgium is een onderdeel van de WPS Group, een wijd vertakt concern dat in diverse sectoren actief is. Zo worden er in Nederland havenfaciliteiten aangeboden, iets wat Wessem ook aan het Albertkanaal in Lanaken wil gaan doen. "Dit zal een nieuwe dynamiek van vervoer over de weg, het water en het spoor in deze zone teweeg brengen" aldus nog Mark Curvers.