Wie gaat aan de haal met prestigieuze Dessersprijs?

Corda INCubator, Ronnie Leten (Atlas Copco) en Karin Van De Velde (Callexcell) zijn de 3 genomineerden voor de Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg. Wie de uiteindelijke winnaar wordt, weten we op 2 juni tijdens de Jaarvergadering in het Ethias Theater Hasselt.

Na de overwinning van Arte in 2015 (Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart), gaat Voka Limburg op zoek naar een waardige opvolger die het afgelopen jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op (vooral) economisch gebied. De prijs is genoemd naar Herman Dessers, die bijna 42 jaar directeur was van de toenmalige Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg.

Wie maakt kans op de prijs 2016?

Patrick Kestens en Stijn BijnensCorda INCubator (vertegenwoordigd door Stijn Bijnens en Patrick Kestens)
Wie passeert aan de Kempische Steenweg in Hasselt, kan er niet naast kijken. De Corda Campus zorgt niet alleen voor een herwaardering van de voormalige Philipssite, maar biedt ook een nieuwe thuis aan voor bedrijven in de diverse fasen van hun groeitraject. De Corda INCubator, waar starters een zitje of goedkope kantoorruimte kunnen huren, en kunnen genieten van een brede waaier aan professionele begeleiding, is het kloppende hart van deze site.

Ronnie LetenRonnie Leten (Atlas Copco)
Manager van het Jaar 2013, Limburg-ambassadeur, een plek in de top 100 van de beste CEO’s ter wereld... Ronnie Leten heeft (naast fiere Limburger) heel wat titels op zijn palmares staan. Hij staat sinds 2009 aan het hoofd van de Zweedse Machinebouwer Atlas Copco en bestuurt het bedrijf met verve. Atlas Copco is actief in 182 landen en stelt maar liefst 45.000 mensen tewerk. Ronnie Leten is van Beringen afkomstig en aanvaarde vorig jaar het ambassadeurschap om Limburg te promoten in het buitenland.

Karin van de VeldeKarin Van De Velde (Callexcell)
Met 15 jaar ervaring in de wereld van contact centers, richtte Karin Van de Velde in 2009 Callexcell op in Sint-Truiden. Een sterk staaltje ondernemerschap. 'From scratch' liet ze het bedrijf groeien tot een grote speler, die vandaag maar liefst 450 mensen tewerkstelt.