bioracer-kledij-166×300

Wie wint de Limburgse Innovatie Award?

Sommigen babbelen er veel over, anderen doen het gewoon: innoveren. Op de zogenaamde Dag van de Groeier, die Voka Limburg woensdag organiseert, wordt 's avonds de Limburgse Innovatie Award uitgereikt. Het is een onderscheiding voor een organisatie die zich het voorbije jaar inventief heeft getoond om nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen. Na een voorselectie zijn er 4 genomineerden overgebleven:

- Race Productions uit Beringen, beter gekend onder de merknaam van hun fietsen Ridley, is voortdurend in de weer om onderdelen van fietsen te optimaliseren. Door vernieuwende technieken te introduceren, zoals meer aerodynamische en lichtere materialen, kunnen de wielrenners met een Ridley een competitief voordeel doen.

- Bioracer, de fabrikant van wielerkleding (foto), heeft eveneens een rijke traditie in de ontwikkeling van vernieuwende materialen. Truitjes die minder wind vangen, beter de transpiratie verwerken, enzovoort.

- De Meander is een organisatie in Dilsen-Stokkem die personen met een mentale of mentaal-motorische handicap de nodige ondersteuning en begeleiding biedt. Het zorgcentrum ontving eerder al de Organisatie Cera Award voor technologische innovatie die in het zorgproces geïntroduceerd wordt bij De Meander.

- DLV Belgium uit Heusden-Zolder is een multidisciplinair adviesbureau dat landbouwbedrijven en industriële kmo's begeleidt met dienstverlening als accountancy, bodemonderzoek, veiligheidscoördinatie, milieu- en energie-toepassingen, kwaliteitsmanagement, enzovoort.

De uitreiking van de prijs staat geprogrammeerd tijdens het slotevenement van deze Dag van de Groeier.