Nieuws Limburg Wienerberger koopt opnieuw vestiging in Nederlands-Limburg

Wienerberger koopt opnieuw vestiging in Nederlands-Limburg

Wienerberger koopt opnieuw vestiging in Nederlands-Limburg

’s Werelds grootste steenfabrikant, het Oostenrijkse Wienerberger wordt eigenaar van Euroceramic in Belfeld. In Belfeld worden zogenaamde gres-buizen gemaakt, die dienen als riolering. Tot voor kort waren er ook nog activiteiten op een productielokatie in Reuver. Daar gebeurt volgens de woordvoerder van het bedrijf niets meer.
 
Wienerberger heeft al meerdere vestigingen in Nederlands-Limburg, het gaat daarbij om steenfabrieken in Brunssum (Poriso), Thorn en Afferden. 

Wienerberger koopt Euroceramic omdat ze een grote groei in de afzet van stenen rioolsystemen ziet. Enerzijds door een grote vervangingsmarkt in West-Europa, anderzijds omdat in grote delen van Oost-Europa nog geen goede afwatering is. Wienerberger heeft twee soortgelijke bedrijven als Euroceramic in Hasselt in Belgisch-Limburg en twee in Duitsland, waaronder eentje bij Keulen. 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.