Nieuws Limburg “Wij tonen logistieke sector nieuwe producten en diensten”

“Wij tonen logistieke sector nieuwe producten en diensten”

“Wij tonen logistieke sector nieuwe producten en diensten”

Van 17 tot 19 maart troept de internationale logistieke sector samen in de Genkse Limburghal voor de Move It-expo. Ook het Limburgse Innovatiecentrum is aanwezig tijdens deze vakbeurs. “Twaalf kmo’s tonen hun nieuw product of dienst in ons innovatiepaviljoen”, zegt Bert Celis van het Innovatiecentrum Limburg. Eén van die bedrijven is Essensium uit Leuven. Zij slaan de handen voor de gelegenheid in elkaar met Logis uit Opglabbeek. Logis is een opleidings- en adviescentrum voor intern transport en logistiek. “We geven zowel praktische als theoretische opleidingen: van rijden met vorkheftrucks tot verreikers”, zegt directeur Jos Dreesen. Logis slaat tijdens de Move It-expo de handen in elkaar met Essensium uit Leuven. “Wij zijn een spin-off van Imec en ontwerpen microchips”, stelt product manager Stephen Dunphy de kmo voor. “We hebben zopas ons eerste eigen product op de markt gebracht: een draadloos systeem dat de positie van vorkheftrucks in kaart brengt. Eind dit jaar komt een microchipversie op de markt, waardoor het toepassingsgebied veel breder wordt.” Essensium is één van de twaalf bedrijven die door het Innovatiecentrum Limburg geselecteerd is om hun product te tonen in het innovatiepaviljoen van de Move It-expo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.