Nieuws Limburg Wij zijn Limburg: op reis door onze recente economische historiek

Wij zijn Limburg: op reis door onze recente economische historiek

Wij zijn Limburg: op reis door onze recente economische historiek

Wij zijn Limburg. Dat is de titel van een verhelderend boek over de Limburgse sociaal-economische geschiedenis van de voorbije 30 jaar. Auteur is Eric Donckier, gewezen journalist-editorialist van Het Belang Van Limburg, die zich de reconversie na de ingrijpende gebeurtenissen zoals de sluiting van de steenkoolmijnen, Philips en Ford, nog levendig kan herinneren.

Eric Donckier werd aangesproken door ere-gouverneur Herman Reynders met de vraag om een verhelderende tijdreis op te maken doorheen de recente economische geschiedenis van Limburg. De manier waarop drama’s zoals de grote bedrijfssluitingen telkens met een succesvol reconversieplan werden verwerkt, verdiende het op om een overzichtelijke manier bewaard te blijven voor het nageslacht. Samenwerking als recept voor economische welvaart: dat moest de boodschap van het boek zijn.

Ruim gedocumenteerd en op basis van heel veel gesprekken met betrokken spelers, zorgde Eric Donckier voor heldere, inzichtelijke analyses van het einde van steenkolenavontuur tot de uitvinding van de cd-speler en de laatste Ford die van de band rolde. In het boek kijken experts naar de toekomst, waarin kennisdeling, duurzaamheid en artificiële intelligentie centraal zullen staan.

Wij zijn Limburg telt 250 pagina’s, met een handige tijdlijn en honderden foto’s. Het boek kan via deze link besteld worden voor 25 euro. De volledige opbrengst van het werk gaat naar Een Hart voor Limburg. Doen, begot!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.