foto els pieter ann

Wingmen neemt groentjes op sleeptouw (bis)

Wingmen, de beschermkoepel voor kandidaat-ondernemers van gewezen judoka Ann Simons, heeft besloten een vervolg te breien aan het eerste seizoen in Limburg. “Voor de tweede editie gaan we ons wel meer focussen op slimme dienstverlening”, zegt ze. De UHasselt zit mee aan tafel.

Vorig jaar ging Wingmen van start met een Wingmen College. Het is een bijzonder traject dat kandidaat-ondernemers kunnen afleggen om hun zakelijk idee op een laagdrempelige manier om zetten in een bloeiende zaak. Ann Simons werkt daarvoor nauw samen met de Cronos-groep van Jef de Wit, die kruisbestuiving toelaat met honderden bedrijven uit de groep. Cronos verlost de starters bovendien van financiële risico’s en administratieve rompslomp. “Van de andere kant dragen wij ook zorg voor het mentale welzijn en persoonlijke ontwikkeling van deze potentiële ondernemers”, zegt Ann Simons. “Ondernemen kan je immers ook leren, zoals werd bewezen door de 20 kandidaat-starters die we in de eerste cyclus onder de vleugels hebben genomen.”

Services
Voor het tweede traject wordt opnieuw nauw samengewerkt met Cronos en met vier proffen van de UHasselt. Ook StudentStartUP, het alom gewaardeerde begeleidingsorgaan van student-ondernemers dat UHasselt en Hogeschool PXL in het leven hebben geroepen, is een actieve partner. “Wij zorgen onder meer voor de nodige instroom en de nemen de studenten van Wingmen College mee onder de arm”, zegt Els huysman van StudentStartUP.

De tweede editie gaat meer de focus leggen op ondernemersideeën rond slimme services, zoals digitalisering, blockchain, robotica, virtual reality en augmented reality. “Het hoeft niet allemaal IT te zijn”, zegt professor Pieter Vandekerkhof van de UHasselt. “Maar liefst wel diensten met een toegevoegde waarde. Iedereen met een idee in die richting is welkom.”

Nu inschrijven!
Kandidaten kunnen zich voor het tweede traject inschrijven tot 4 november. “Het doel is om uiteindelijk met 15 kandidaat-ondernemers van start te gaan”, zegt Ann Simons. “De groep is iets meer beperkt, zodat we meer aandacht kunnen besteden aan individuele begeleiding en persoonlijke coaching.”