Zappware brengt tv-beelden buiten de huiskamer

Voor zover wij het Engelstalige persbericht van het Hasseltse Zappware goed hebben begrepen, heeft de producent van boxen en toepassingen voor digitale tv, een groot contract getekend met Altice Group. Dit is een multinational die kabeldiensten en telefonie levert in onder meer Frankrijk, Israël, België, Portugal, Zwitserland en de Dominicaanse Republiek.

OTTAltice Group koos voor Zappware als leverancier van een multiscreen-oplossing (OTT). Het is een tool waarmee de tv-kijkers ook op hun smartphones, tablets of computers live tv kunnen kijken, video-on-demand kunnen bestellen of in uitgesteld relais tv kunnen kijken. Een aanvullende dienst dus voor de klanten van de digiboxen (die Zappware ook maakt). Dezelfde multiscreen-toepassing heeft Zappware ook verkocht aan Coditel/Numéricable en het Israëlische HOT Telecom.

"De huidige tv-consumenten verwachten dat ze de beelden ook buiten de huiskamer in een privé-omgeving kunnen bekijken," zegt CEO Patrick Vos van Zappware. "We zijn dan ook blij dat de Altice Group deze ervaring aan zijn klanten wil aanbieden via onze applicatie."