Zappware kan Leeuw van de Export worden

Flanders Investment & Trade heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse wedstrijd Leeuw van de Export. Het is een prestigieuze onderscheiding die wordt uitgereikt aan bedrijven die in Vlaanderen als voorbeeld gelden voor hun exportprestaties. Op 16 september reikt minister-president Bourgeois een Leeuw uit in de categorie voor bedrijven met minder dan 50 werknemers, en ééntje bij de grotere bedrijven (waarin H.Essers onlangs nog winnaar was).

patrick_vos.jpgBij de 6 genomineerden (3 per categorie) is er één Limburgs bedrijf: Zappware uit Hasselt. De onderneming maakt decoders en andere digitale toepassingen voor tv-bedrijven. Hiermee kunnen bijvoorbeeld tv-programma's worden opgenomen en afgespeeld om alle mogelijke toestellen (tablets,...). Tot 2008 was de onderneming van Patrick Vos en Koen Swings actief op de Vlaamse markt. Daarna specialiseerde Zappware zich meer in digitale tv-applicaties voor buitenlandse markten. Met een 30-tal vaste werknemers en een 10-tal contractors werd in 2014 een omzet van 5,9 miljoen euro gerealiseerd, waarvan 82% door export naar tientallen landen wereldwijd.

Zappware was in 2013 nog genomineerd door EY (Ernst & Young) voor de prijs van Meest Beloftevolle Onderneming van het Jaar en won in 2012 één van de Export Awards bij Unizo-Limburg.