Nieuws Limburg Zestien bedrijven investeren mede via geld uit Innovatiefonds € 23,5 mln

Zestien bedrijven investeren mede via geld uit Innovatiefonds € 23,5 mln

Zestien bedrijven investeren mede via geld uit Innovatiefonds € 23,5 mln

Zestien bedrijven hebben geld gekregen uit het Innovatiefonds van de provincie Nederlands-Limburg. Zij investeren met de miljoenen van het Innovatiefonds in totaal € 23,5 in de Limburgse economie. Dat leidt nu tot 28 nieuwe banen en op termijn meer dan 1000.

Het gaat onder meer om participaties en/of leningen aan de volgende bedrijven: I-cane (ontwikkeling blindegeleidestok), Excellence Fish, Vershuys (verse groente en andere producten), the Silicon Mine (cluster van zonnestroomproducten) en meer.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2010 van het Innovatiefonds. Directeur Anouk Courage en gedeputeerde Jos Hessels zijn zó positief over de belangstelling en de projecten van de bedrijven dat ze ook na het opdrogen van de middelen, iets meer dan de helft van de € 20 mln, is uitgegeven, door willen gaan en nieuw geld in het fonds willen stoppen. Alleen zal Hessels die beslissing niet meer meemaken omdat hij stopt met het werk als Limburgs gedeputeerde. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.