Nieuws Limburg Zeven bedrijven geïnteresseerd in doorstart decoratieleverancier Vivant (totale schuld € 13,5 mln)

Zeven bedrijven geïnteresseerd in doorstart decoratieleverancier Vivant (totale schuld € 13,5 mln)

Zeven bedrijven geïnteresseerd in doorstart decoratieleverancier Vivant (totale schuld € 13,5 mln)

Curator H. Savelkoul heeft de afgelopen dagen met vertegenwoordigers van zeven bedrijven gesproken die de failliet gegane decoratieleverancier Vivant in Beek willen overnemen. Enkele hebben gisteren een bod uitgebracht op het bedrijf waar de 42 personeelsleden in afwachting van een (mogelijke) doorstart doorwerken.

Savelkoul is optimistisch over een voortzetting van de onderneming. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat er een doorstart zal komen’. Hij baseert die indruk op de geïnteresseerden, de biedingen en de goede naam van de onderneming. Onder de geïnteresseerden is een Belgisch bedrijf. Namen wil Savelkoul niet noemen. 

Vivant ging vorige week dinsdag failliet. Met een miljoenenschuld. De Rabobank is met € 7 mln de grootste schuldeiser, daarna komen de voormalige eigenaren Schmeitz/Vossen die een lening van € 5 mln in het bedrijf hebben zitten. Crediteuren hebben voor € 1,2 mln aan onbetaalde rekeningen openstaan. Daarnaast is er nog een schuld aan de fiscus. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.